13 C
Athens
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΤο γρήγορο Cheesecake: Έτοιμο σε 5 λεπτά

Το γρήγορο Cheesecake: Έτοιμο σε 5 λεπτά

Η πιο γρήγορη και απλή συνταγή για cheesecake χωρίς ψήσιμο, έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά. Ένα γλυκό που θα σε ενθουσιάσει και θα σε κάνει να απολαύσεις κάθε μπουκιά. Επιπλέον, μάθε πώς να δημιουργήσεις ένα σοκολατένιο επιδόρπιο με μπισκοτένια βάση, χρησιμοποιώντας μόνο 5 υλικά.

Υλικά

Για τη βάση:

• 250 γραμ. μπισκότα digestive
• 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα:

• 250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 300 γραμ. τυρί κρέμα
• 1 λεμόνι (ξύσμα)

Για τη σάλτσα βύσσινο:

• 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
• 1½ κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  • Η συνταγή για εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο με σάλτσα βύσσινο είναι μία υπέροχη παραλλαγή από αυτή που έχετε συνηθίσει. Γευστικό και δροσερό, με υφή εξαιρετική. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  • Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να στρώσετε τη βάση μπισκότου στην φόρμα και αντί να το ψήσετε, απλά παγώστε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

Η κρέμα του cheesecake:

Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Η σάλτσα βύσσινο:

Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2 – 3 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Την απλώνουμε στο παγωμένο cheesecake. Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30 λεπτά.

Δείτε επίσης: Λουκουμάδες της τεμπέλας

Δείτε επίσης: Η σοκολατόπιτα της τεμπέλας

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο