Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΟι «δέκα εντολές» ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου θέλω οι νέοι

Οι «δέκα εντολές» ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου θέλω οι νέοι

Ή δεν είναι δεδομένο ότι οι νέοι {έχουν} στη διάθεση τους θέλω πολύ μικρή ηλικία ένα εργαλείο που οι νέοι των προηγούμενων γενιών δεν κάνω ότι είχαν καν φανταστεί ότι μπορεί επίσης μπορούσαν να {έχουν} και να χρησιμοποιούν. Όμως τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα του Διαδικτύου συνοδεύονται και θέλω πολλές αρνητικές πτυχές που σε ορισμένες περιπτώσεις εισέρχονται εντός του πεδίο του επικίνδυνου.

Το Ιστός βοηθά οι νέοι να αναπτυχθούν και να μάθουν αντίστοιχο με με κανένα άλλο εργαλείο στην ιστορία. Με βάση έρευνα της UNICEF, οι νέοι που χρησιμοποιούν το Ιστός {έχουν} περισσότερες ευκαιρίες μάθησης και βαθύτερες δεξιότητες θέλω τους συνομηλίκους τους. Συγκρίσιμο με συνεχίζεται με κάθε εργαλείο, είναι απαραίτητο να να μάθουν να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια το αξιοποιήσουν εντός του έπακρο.

Η Hewlett Packard δημοσιεύει ένα κατάλογο με  προτάσεις ειδικών για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς θα να διδάξουν οι νέοι ώστε να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το Ιστός, συμπεριλαμβανομένων βέλτιστων πρακτικών για αυτόν ή αυτήν κωδικούς πρόσβασης και τις συνήθειες δημοσιεύσεων, εκτός από τρόπους αποφυγής επιθέσεων phishing.

1. Διδάξτε τους να ορίζουν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Σε αντίθεση με τις ισχυρές προστασίες, αντίστοιχο με ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και τα βιομετρικά στοιχεία, πολλοί ιστότοποι, εφαρμογές και υπηρεσίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την παλιά μορφή κωδικού πρόσβασης 8 έως δεκαπέντε χαρακτήρων. Δυστυχώς, πολλοί χρήστες του διαδικτύου επιλέγουν εύκολα συνθηματικά αντίστοιχο με 12345678, password ή iloveyou.

Αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης είναι απλό να παραβιαστούν. Η προστασία των νέων {στο διαδίκτυο} ξεκινά με πιο έξυπνες αποφάσεις κωδικών πρόσβασης. Ένας δυνατός κωδικός πρόσβασης αποτελείται θέλω όχι λιγότερο από 16 χαρακτήρες, θέλω μια ποικιλία τυχαίων αριθμών, ειδικών χαρακτήρων αντίστοιχο με @#%&*, θέλω έναν συνδυασμό κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων και ή δεν είναι πολύπλοκος.

«Τέτοιου είδους κωδικούς πρόσβασης είναι μάλλον δύσκολο να τους θυμάσαι», είπε κάθε παιδί. Κανένα πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε ένα αυτόματο θησαυροφυλάκιο κωδικών πρόσβασης αντίστοιχο με το LastPass, το 1Password ή το Dashlane. Αυτές οι εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης μπορεί επίσης βοηθήσουν {τα παιδιά σας} να παραμείνουν ασφαλή {στο διαδίκτυο} με ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης και μπορεί επίσης τα βοηθήσουν να τροποποιούν τους κωδικούς πρόσβασης συχνότερα.

Βρείτε τον εαυτό σας, τονίστε τη σημασία του να μην μοιράζεστε δεν θα γίνει ποτέ κωδικούς πρόσβασης. Κατά προσέγγιση το 34% των ενηλίκων μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης με συναδέλφους, με βάση έρευνα του 2019, η οποία διεξήχθη σε περισσότερους θέλω 1.500 χρήστες του διαδικτύου. Η έρευνα Pew έδειξε ότι το στατιστικό αυτό στοιχείο αντικατοπτρίζεται στα παιδιά, με οι νέοι να μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης ως ένδειξη αγάπης.

2. Πείτε τους ότι οι αναρτήσεις μένουν ατελείωτα

Μερικά παιδιά γνωρίζουν ήδη περισσότερα γι’ αυτό θέλω πολλούς ενήλικες, αλλά ό,τι βάζετε εντός του Ιστός μπορεί επίσης παραμείνει εκεί ατελείωτα. Ακόμα και αν διαγράψετε κάτι, αρχειοθετείται εντός του Wayback Machine και άγνωστοι θα να κατεβάσουν ή/και να κάνουν screenshot καθ’ οιονδήποτε τρόπο δημοσιεύετε.

Ένας ταγματάρχης λόγος το λάβετε υπόψη δύο φορές πριν δημοσιεύσετε ή μοιραστείτε; Η μέιωση των αναρτήσεων θέλω δυσάρεστες φωτογραφίες ή σκέψεις θα μπορούσε να επηρεάσει τις δυνατότητες του εισαγωγής σας στο κολέγιο, επειδή αυτό 35% των υπαλλήλων εισαγωγής ελέγχουν τα προφίλ των υποψηφίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι κριτές υποτροφιών χρησιμοποιούν επίσης το Facebook, το Twitter και το Instagram πάρουν αποφάσεις και το 42% λέει ότι {αυτά} που βρίσκουν {έχουν} αρνητικό αντίκτυπο στις δυνατότητες του κάποιων φοιτητών.

3. Χρησιμοποιήστε ισχυρά συνθηματικά

Αν οι κωδικοί πρόσβασης ή δεν είναι ξεπερασμένοι θέλω πολλές απόψεις, οφείλεται εντός του αποδεδειγμένο γεγονός ότι τα παιδιά τύποι προστασίας είναι μάλλον ισχυρότεροι. Ένας θέλω τους καλύτερους τρόπους κρατήσετε οι νέοι ασφαλή εντός του Ιστός ή δεν είναι να τα διδάξετε για άλλες διαδικτυακές ασπίδες, αντίστοιχο με ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και τα βιομετρικά στοιχεία. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων χρησιμοποιεί κωδικούς πρόσβασης συν ένα pin ή άλλη απόδειξη ταυτότητας.

Μακράν ο πιο προστατευμένος ποικιλία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, ή δεν είναι ο κωδικός μιας χρήσης που λαμβάνετε μετά τους πηγαίνετε για σερφ εντός του web banking ή εντός του λογαριασμό σας στην Amazon. Μάθετε στα παιδιά σας να χρησιμοποιούν αυτούς τους κωδικούς σε υπηρεσίες που απαιτούν ασφάλεια, αντίστοιχο με οι τράπεζες και οι διαδικτυακές αγορές. Πολλές υπηρεσίες χρησιμοποιούν επίσης βιομετρικά στοιχεία, αντίστοιχο με να σαρώσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα πραγματοποιήσετε μια ηλεκτρονική αγορά. Το σημαντικότερο ή δεν είναι να τα πείσετε να χρησιμοποιούν έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, βιομετρικά στοιχεία και κωδικούς μιας χρήσης μετά τους τους δίνεται αυτή το δυναμικό του.

4. Μην τους {επιτρέπετε} να συνομιλούν με αγνώστους

Η διαδικτυακή συνομιλία φαίνεται αθώα – αλλά συνήθως δεν είναι. Οι νέοι θα μπορούσε να νομίζουν ότι γνώρισαν έναν πιο πρόσφατο φίλο της ηλικίας τους εντός του Facebook και οι συνομιλίες εντός του παιχνίδι θα μπορούσε να γίνουν πολύ φιλικές. Αλλά ξέρουν είναι πραγματικά με ποιον συνομιλούν; Με σκοπό να μείνει {το παιδί} σας ασφαλές εντός του Ιστός, καθιστά δυνατό για επικοινωνεί μόνο με {άτομα που} γνωρίζει είναι πραγματικά.

Επίσης, εκπαιδεύστε {τα παιδιά σας} να ενημερώνουν έναν ενήλικα αν κάποιο άτομο που γνώρισαν εντός του Ιστός προσπαθήσει να τους πιάσει κουβέντα. Είναι απαραίτητο επειδή αυτό 30% των έφηβων κοριτσιών παραδέχονται ότι συναντούν θέλω κοντά αγνώστους που γνωρίζουν {στο διαδίκτυο} – ένας 17χρονος που {μένει} σε μια κοντινή πόλη θα μπορούσε γνήσια να ή δεν είναι ένας ενήλικας που αναζητά το παρακάτω θύμα του.

Μάθετε στα παιδιά σας να αναζητούν εντός του Google {άτομα που} συναντούν εντός του Ιστός και να χρησιμοποιούν εργαλεία αντίστοιχο με το Social Searcher βλέπουν την παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά θα επίσης να δουν αν {μια φωτογραφία} προφίλ έχει κλαπεί θέλω άλλη ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας το TinEye κάνουν αντίστροφη αναζήτηση εικόνας.

5. Διδάξτε τους να ελέγχουν τα γεγονότα

«Ή δεν είναι αλήθεια. Το διάβασα εντός του Ιστός». {Τα παιδιά σας} θα να πέσουν και σε άλλες παγίδες εντός του Ιστός, {εκτός από} το να πέσουν θύματα πειρατείας ή εξαπάτησης. Πολύ σταθερά, καλοπροαίρετοι χρήστες του Διαδικτύου παρασύρονται θέλω ψευδείς ειδήσεις ή λανθασμένα “γεγονότα” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη χειρότερα, η απειλή των ψευδών ειδήσεων θα μπορούσε να κάνει οι νέοι να μην πιστεύουν τόσο εύκολα αξιόπιστες πηγές. Μάθετε στα παιδιά σας εργαλεία ελέγχου των γεγονότων, αντίστοιχο με το Google Fact Check. Με σκοπό να κρατήσετε {τα παιδιά σας} ασφαλή εντός του Ιστός θέλω την παραπληροφόρηση, καθιστά δυνατό για ελέγχουν επίσης τα “γεγονότα” που συναντούν σε αξιόπιστες πηγές αντίστοιχο με το CBC, η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά και η Globe and Mail. Πριν αναδημοσιεύσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, μπορεί επίσης είναι απαραίτητο να να το ελέγχουν και να το διπλοελέγχουν βεβαιωθούν ότι ή δεν είναι η πραγματικότητα.

6. Προστατεύστε τα θέλω το phishing

Μέρα με τη μέρα εντοπίζονται 350.000 νέα μορφών κακόβουλου λογισμικού. Όμως το phishing δεν κάνω θα μπορούσε να βλάψει {τα παιδιά σας}, αν {δεν κάνουν} κλικ στους συνδέσμους που ανοίγουν black-hat προγράμματα. Το 30% όλων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων phishing ανοίγονται και οι σημερινοί εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν ιστότοπους, ακόμη και ψεύτικους αριθμούς εξυπηρέτησης πελατών, προσελκύσουν τα θύματα. Η προστασία των νέων εντός του Ιστός θέλω το phishing ξεκινά με τη διδασκαλία τους να μην ανοίγουν δεν θα γίνει ποτέ έναν σύνδεσμο ή να μην καλούν έναν αριθμό σε τουλάχιστον ένα εισερχόμενο μήνυμα.

7. Ορίστε βασικούς κανόνες

Προετοιμάστε {τα παιδιά σας} για περιήγηση εντός του Ιστός θέτοντας σαφή όρια προκαταβολικά. Για νέους προσχολικής ηλικίας, καθίστε μαζί τους ενώ χρησιμοποιούν το Ιστός. Ορίστε θέλω νωρίς όρια χρόνου οθόνης για εφαρμογές, ιστότοπους και παιχνίδια. Το iOS και τα Microsoft Windows διαθέτουν ειδικές ρυθμίσεις ορίων χρόνου οθόνης. Για το Android, χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή γονικού ελέγχου αντίστοιχο με το Google Family Link.

Ένας ένας άλλος λύση διατηρήσετε {τα παιδιά σας} ασφαλή εντός του Ιστός ή δεν είναι να το χρησιμοποιούν σε κοινή θέα. Τοποθετήστε υπολογιστές σε κοινόχρηστους χώρους και ορίστε κανόνες για τις κινητές συσκευές. Η παρακολούθηση της χρήσης του Διαδικτύου συνήθως δεν είναι κατασκοπεία, αντίστοιχο με και το να πηγαίνετε με έναν ανήλικο σε μια συγκέντρωση με έναν δάσκαλο, γιατρό ή άλλο ενήλικα.

8. Χρησιμοποιείστε εφαρμογές γονικού ελέγχου

Δεν κάνω θα μπορέσετε είστε ανά πάσα στιγμή εκεί βοηθήσετε {τα παιδιά σας} να κάνουν έξυπνες αποφάσεις. Ευτυχώς, τον τελευταίο καιρό {έχουν} εμφανιστεί δεκάδες σπουδαίες εφαρμογές γονικού ελέγχου για την ασφάλεια των νέων εντός του Ιστός. {Ξεκινήστε} μαζί με το δικό σου χωρίς να ξοδέψετε μια δεκάρα και εξαιρετικό Google Family Link ορίσετε όρια χρόνου παρακολούθησης, να αποκλείσετε επικίνδυνο περιεχόμενο και εφαρμογές, ακόμη και να παρακολουθείτε την ακριβή περιοχή ενδιαφέροντος {του παιδιού} σας. Άλλες εφαρμογές, αντίστοιχο με το Safe Lagoon, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και σας ενεργοποιούν να παρακολουθείτε τα μηνύματα αλληλογραφίας, τα μηνύματα κειμένου και το ιστορικό χρήσης του YouTube θέλω {τα παιδιά σας}. Μην ξεχνάτε να απασχολείτε τον γονικό έλεγχο συγκεκριμένων συσκευών στις οικιακές συσκευές τους, αντίστοιχο με η Alexa του Amazon Echo, το Xbox και το Roku.

9. Επιλέξτε τον ασφαλέστερο εξοπλισμό

Το λογισμικό θα μπορούσε να πετύχει στο όσο ενός σημείου όσον αφορά την ασφάλεια των νέων σας εντός του Ιστός. Μετά τους {αγοράζετε} ένα laptop για {το παιδί} σας, καθιστά δυνατό για η συλλογής σας διαθέτει ελέγχους υλικού, αντίστοιχο με διακόπτη διακοπής της κάμερας προστασίας της ιδιωτικής ζωής αποκλείσετε τα αδιάκριτα μάτια, οθόνη SureView μην κοιτάζουν οι άλλοι πάνω θέλω τον ώμο {του παιδιού} σας και βιομετρικά στοιχεία, αντίστοιχο με ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός του HP Spectre x360.

Αναζητήστε και άλλα μέτρα ασφαλείας, αντίστοιχο με το BIOS HP Sure Start, το οποίο επαναφέρει μηχανικά τον υπολογιστή {του παιδιού} σας σε ασφαλή κατάσταση, αν δεν θα γίνει ποτέ δεχτεί επίθεση. Το HP Sure Click προστατεύει {τα παιδιά σας} θέλω ιστότοπους {που έχουν} μολυνθεί με κακόβουλο κώδικα. Το HP Sure Sense χρησιμοποιεί deep AI εντοπίζει και να εξουδετερώνει κακόβουλο λογισμικό πριν αυτό εξαπλωθεί.

10. Συζητείστε με {τα παιδιά σας}

Η καλύτερη άμυνα ή δεν είναι μακράν ένα {ενημερωμένο}, επικοινωνιακό παιδί. Συζήτηση με {τα παιδιά σας} για την ασφάλεια εντός του Ιστός. Τι γνωρίζουν ήδη; Τι {έχουν} ακούσει; Τι {έχουν} δει; Οι νέοι γνωρίζουν ήδη εκπληκτικά πολυάριθμα και δεν κάνω θα μπορέσετε τα προστατεύσετε θέλω {αυτά} που δεν κάνουν γνωρίζετε.

Η διαμάχη για αυτόν ή αυτήν κινδύνους θέλω νωρίς και αρκετά απλά σταθερά, ή δεν είναι ένας θέλω τους πιο πετυχημένους τρόπους κρατήσετε {το παιδί} σας ασφαλές εντός του Ιστός. Ζητήστε ιστορίες για εφήβους {που έχουν} ακούσει ότι έμπλεξαν και να είστε ειλικρινείς για τα δικά σας λάθη. Μοιραστείτε επίσης τις βέλτιστες πρακτικές, αντίστοιχο με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε τους κωδικούς πρόσβασης και επιμελείστε τη διαδικτυακή σας παρουσία.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Οι «δέκα εντολές» ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου θέλω οι νέοι

Ή δεν είναι δεδομένο ότι οι νέοι {έχουν} στη διάθεση τους θέλω πολύ μικρή ηλικία ένα εργαλείο που οι νέοι των προηγούμενων γενιών δεν κάνω ότι είχαν καν φανταστεί ότι μπορεί επίσης μπορούσαν να {έχουν} και να χρησιμοποιούν. Όμως τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα του Διαδικτύου συνοδεύονται και θέλω πολλές αρνητικές πτυχές που σε ορισμένες περιπτώσεις εισέρχονται εντός του πεδίο του επικίνδυνου.

Το Ιστός βοηθά οι νέοι να αναπτυχθούν και να μάθουν αντίστοιχο με με κανένα άλλο εργαλείο στην ιστορία. Με βάση έρευνα της UNICEF, οι νέοι που χρησιμοποιούν το Ιστός {έχουν} περισσότερες ευκαιρίες μάθησης και βαθύτερες δεξιότητες θέλω τους συνομηλίκους τους. Συγκρίσιμο με συνεχίζεται με κάθε εργαλείο, είναι απαραίτητο να να μάθουν να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια το αξιοποιήσουν εντός του έπακρο.

Η Hewlett Packard δημοσιεύει ένα κατάλογο με  προτάσεις ειδικών για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς θα να διδάξουν οι νέοι ώστε να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το Ιστός, συμπεριλαμβανομένων βέλτιστων πρακτικών για αυτόν ή αυτήν κωδικούς πρόσβασης και τις συνήθειες δημοσιεύσεων, εκτός από τρόπους αποφυγής επιθέσεων phishing.

1. Διδάξτε τους να ορίζουν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Σε αντίθεση με τις ισχυρές προστασίες, αντίστοιχο με ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και τα βιομετρικά στοιχεία, πολλοί ιστότοποι, εφαρμογές και υπηρεσίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την παλιά μορφή κωδικού πρόσβασης 8 έως δεκαπέντε χαρακτήρων. Δυστυχώς, πολλοί χρήστες του διαδικτύου επιλέγουν εύκολα συνθηματικά αντίστοιχο με 12345678, password ή iloveyou.

Αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης είναι απλό να παραβιαστούν. Η προστασία των νέων {στο διαδίκτυο} ξεκινά με πιο έξυπνες αποφάσεις κωδικών πρόσβασης. Ένας δυνατός κωδικός πρόσβασης αποτελείται θέλω όχι λιγότερο από 16 χαρακτήρες, θέλω μια ποικιλία τυχαίων αριθμών, ειδικών χαρακτήρων αντίστοιχο με @#%&*, θέλω έναν συνδυασμό κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων και ή δεν είναι πολύπλοκος.

«Τέτοιου είδους κωδικούς πρόσβασης είναι μάλλον δύσκολο να τους θυμάσαι», είπε κάθε παιδί. Κανένα πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε ένα αυτόματο θησαυροφυλάκιο κωδικών πρόσβασης αντίστοιχο με το LastPass, το 1Password ή το Dashlane. Αυτές οι εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης μπορεί επίσης βοηθήσουν {τα παιδιά σας} να παραμείνουν ασφαλή {στο διαδίκτυο} με ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης και μπορεί επίσης τα βοηθήσουν να τροποποιούν τους κωδικούς πρόσβασης συχνότερα.

Βρείτε τον εαυτό σας, τονίστε τη σημασία του να μην μοιράζεστε δεν θα γίνει ποτέ κωδικούς πρόσβασης. Κατά προσέγγιση το 34% των ενηλίκων μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης με συναδέλφους, με βάση έρευνα του 2019, η οποία διεξήχθη σε περισσότερους θέλω 1.500 χρήστες του διαδικτύου. Η έρευνα Pew έδειξε ότι το στατιστικό αυτό στοιχείο αντικατοπτρίζεται στα παιδιά, με οι νέοι να μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης ως ένδειξη αγάπης.

2. Πείτε τους ότι οι αναρτήσεις μένουν ατελείωτα

Μερικά παιδιά γνωρίζουν ήδη περισσότερα γι’ αυτό θέλω πολλούς ενήλικες, αλλά ό,τι βάζετε εντός του Ιστός μπορεί επίσης παραμείνει εκεί ατελείωτα. Ακόμα και αν διαγράψετε κάτι, αρχειοθετείται εντός του Wayback Machine και άγνωστοι θα να κατεβάσουν ή/και να κάνουν screenshot καθ’ οιονδήποτε τρόπο δημοσιεύετε.

Ένας ταγματάρχης λόγος το λάβετε υπόψη δύο φορές πριν δημοσιεύσετε ή μοιραστείτε; Η μέιωση των αναρτήσεων θέλω δυσάρεστες φωτογραφίες ή σκέψεις θα μπορούσε να επηρεάσει τις δυνατότητες του εισαγωγής σας στο κολέγιο, επειδή αυτό 35% των υπαλλήλων εισαγωγής ελέγχουν τα προφίλ των υποψηφίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι κριτές υποτροφιών χρησιμοποιούν επίσης το Facebook, το Twitter και το Instagram πάρουν αποφάσεις και το 42% λέει ότι {αυτά} που βρίσκουν {έχουν} αρνητικό αντίκτυπο στις δυνατότητες του κάποιων φοιτητών.

3. Χρησιμοποιήστε ισχυρά συνθηματικά

Αν οι κωδικοί πρόσβασης ή δεν είναι ξεπερασμένοι θέλω πολλές απόψεις, οφείλεται εντός του αποδεδειγμένο γεγονός ότι τα παιδιά τύποι προστασίας είναι μάλλον ισχυρότεροι. Ένας θέλω τους καλύτερους τρόπους κρατήσετε οι νέοι ασφαλή εντός του Ιστός ή δεν είναι να τα διδάξετε για άλλες διαδικτυακές ασπίδες, αντίστοιχο με ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και τα βιομετρικά στοιχεία. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων χρησιμοποιεί κωδικούς πρόσβασης συν ένα pin ή άλλη απόδειξη ταυτότητας.

Μακράν ο πιο προστατευμένος ποικιλία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, ή δεν είναι ο κωδικός μιας χρήσης που λαμβάνετε μετά τους πηγαίνετε για σερφ εντός του web banking ή εντός του λογαριασμό σας στην Amazon. Μάθετε στα παιδιά σας να χρησιμοποιούν αυτούς τους κωδικούς σε υπηρεσίες που απαιτούν ασφάλεια, αντίστοιχο με οι τράπεζες και οι διαδικτυακές αγορές. Πολλές υπηρεσίες χρησιμοποιούν επίσης βιομετρικά στοιχεία, αντίστοιχο με να σαρώσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα πραγματοποιήσετε μια ηλεκτρονική αγορά. Το σημαντικότερο ή δεν είναι να τα πείσετε να χρησιμοποιούν έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, βιομετρικά στοιχεία και κωδικούς μιας χρήσης μετά τους τους δίνεται αυτή το δυναμικό του.

4. Μην τους {επιτρέπετε} να συνομιλούν με αγνώστους

Η διαδικτυακή συνομιλία φαίνεται αθώα – αλλά συνήθως δεν είναι. Οι νέοι θα μπορούσε να νομίζουν ότι γνώρισαν έναν πιο πρόσφατο φίλο της ηλικίας τους εντός του Facebook και οι συνομιλίες εντός του παιχνίδι θα μπορούσε να γίνουν πολύ φιλικές. Αλλά ξέρουν είναι πραγματικά με ποιον συνομιλούν; Με σκοπό να μείνει {το παιδί} σας ασφαλές εντός του Ιστός, καθιστά δυνατό για επικοινωνεί μόνο με {άτομα που} γνωρίζει είναι πραγματικά.

Επίσης, εκπαιδεύστε {τα παιδιά σας} να ενημερώνουν έναν ενήλικα αν κάποιο άτομο που γνώρισαν εντός του Ιστός προσπαθήσει να τους πιάσει κουβέντα. Είναι απαραίτητο επειδή αυτό 30% των έφηβων κοριτσιών παραδέχονται ότι συναντούν θέλω κοντά αγνώστους που γνωρίζουν {στο διαδίκτυο} – ένας 17χρονος που {μένει} σε μια κοντινή πόλη θα μπορούσε γνήσια να ή δεν είναι ένας ενήλικας που αναζητά το παρακάτω θύμα του.

Μάθετε στα παιδιά σας να αναζητούν εντός του Google {άτομα που} συναντούν εντός του Ιστός και να χρησιμοποιούν εργαλεία αντίστοιχο με το Social Searcher βλέπουν την παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά θα επίσης να δουν αν {μια φωτογραφία} προφίλ έχει κλαπεί θέλω άλλη ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας το TinEye κάνουν αντίστροφη αναζήτηση εικόνας.

5. Διδάξτε τους να ελέγχουν τα γεγονότα

«Ή δεν είναι αλήθεια. Το διάβασα εντός του Ιστός». {Τα παιδιά σας} θα να πέσουν και σε άλλες παγίδες εντός του Ιστός, {εκτός από} το να πέσουν θύματα πειρατείας ή εξαπάτησης. Πολύ σταθερά, καλοπροαίρετοι χρήστες του Διαδικτύου παρασύρονται θέλω ψευδείς ειδήσεις ή λανθασμένα “γεγονότα” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη χειρότερα, η απειλή των ψευδών ειδήσεων θα μπορούσε να κάνει οι νέοι να μην πιστεύουν τόσο εύκολα αξιόπιστες πηγές. Μάθετε στα παιδιά σας εργαλεία ελέγχου των γεγονότων, αντίστοιχο με το Google Fact Check. Με σκοπό να κρατήσετε {τα παιδιά σας} ασφαλή εντός του Ιστός θέλω την παραπληροφόρηση, καθιστά δυνατό για ελέγχουν επίσης τα “γεγονότα” που συναντούν σε αξιόπιστες πηγές αντίστοιχο με το CBC, η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά και η Globe and Mail. Πριν αναδημοσιεύσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, μπορεί επίσης είναι απαραίτητο να να το ελέγχουν και να το διπλοελέγχουν βεβαιωθούν ότι ή δεν είναι η πραγματικότητα.

6. Προστατεύστε τα θέλω το phishing

Μέρα με τη μέρα εντοπίζονται 350.000 νέα μορφών κακόβουλου λογισμικού. Όμως το phishing δεν κάνω θα μπορούσε να βλάψει {τα παιδιά σας}, αν {δεν κάνουν} κλικ στους συνδέσμους που ανοίγουν black-hat προγράμματα. Το 30% όλων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων phishing ανοίγονται και οι σημερινοί εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν ιστότοπους, ακόμη και ψεύτικους αριθμούς εξυπηρέτησης πελατών, προσελκύσουν τα θύματα. Η προστασία των νέων εντός του Ιστός θέλω το phishing ξεκινά με τη διδασκαλία τους να μην ανοίγουν δεν θα γίνει ποτέ έναν σύνδεσμο ή να μην καλούν έναν αριθμό σε τουλάχιστον ένα εισερχόμενο μήνυμα.

7. Ορίστε βασικούς κανόνες

Προετοιμάστε {τα παιδιά σας} για περιήγηση εντός του Ιστός θέτοντας σαφή όρια προκαταβολικά. Για νέους προσχολικής ηλικίας, καθίστε μαζί τους ενώ χρησιμοποιούν το Ιστός. Ορίστε θέλω νωρίς όρια χρόνου οθόνης για εφαρμογές, ιστότοπους και παιχνίδια. Το iOS και τα Microsoft Windows διαθέτουν ειδικές ρυθμίσεις ορίων χρόνου οθόνης. Για το Android, χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή γονικού ελέγχου αντίστοιχο με το Google Family Link.

Ένας ένας άλλος λύση διατηρήσετε {τα παιδιά σας} ασφαλή εντός του Ιστός ή δεν είναι να το χρησιμοποιούν σε κοινή θέα. Τοποθετήστε υπολογιστές σε κοινόχρηστους χώρους και ορίστε κανόνες για τις κινητές συσκευές. Η παρακολούθηση της χρήσης του Διαδικτύου συνήθως δεν είναι κατασκοπεία, αντίστοιχο με και το να πηγαίνετε με έναν ανήλικο σε μια συγκέντρωση με έναν δάσκαλο, γιατρό ή άλλο ενήλικα.

8. Χρησιμοποιείστε εφαρμογές γονικού ελέγχου

Δεν κάνω θα μπορέσετε είστε ανά πάσα στιγμή εκεί βοηθήσετε {τα παιδιά σας} να κάνουν έξυπνες αποφάσεις. Ευτυχώς, τον τελευταίο καιρό {έχουν} εμφανιστεί δεκάδες σπουδαίες εφαρμογές γονικού ελέγχου για την ασφάλεια των νέων εντός του Ιστός. {Ξεκινήστε} μαζί με το δικό σου χωρίς να ξοδέψετε μια δεκάρα και εξαιρετικό Google Family Link ορίσετε όρια χρόνου παρακολούθησης, να αποκλείσετε επικίνδυνο περιεχόμενο και εφαρμογές, ακόμη και να παρακολουθείτε την ακριβή περιοχή ενδιαφέροντος {του παιδιού} σας. Άλλες εφαρμογές, αντίστοιχο με το Safe Lagoon, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και σας ενεργοποιούν να παρακολουθείτε τα μηνύματα αλληλογραφίας, τα μηνύματα κειμένου και το ιστορικό χρήσης του YouTube θέλω {τα παιδιά σας}. Μην ξεχνάτε να απασχολείτε τον γονικό έλεγχο συγκεκριμένων συσκευών στις οικιακές συσκευές τους, αντίστοιχο με η Alexa του Amazon Echo, το Xbox και το Roku.

9. Επιλέξτε τον ασφαλέστερο εξοπλισμό

Το λογισμικό θα μπορούσε να πετύχει στο όσο ενός σημείου όσον αφορά την ασφάλεια των νέων σας εντός του Ιστός. Μετά τους {αγοράζετε} ένα laptop για {το παιδί} σας, καθιστά δυνατό για η συλλογής σας διαθέτει ελέγχους υλικού, αντίστοιχο με διακόπτη διακοπής της κάμερας προστασίας της ιδιωτικής ζωής αποκλείσετε τα αδιάκριτα μάτια, οθόνη SureView μην κοιτάζουν οι άλλοι πάνω θέλω τον ώμο {του παιδιού} σας και βιομετρικά στοιχεία, αντίστοιχο με ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός του HP Spectre x360.

Αναζητήστε και άλλα μέτρα ασφαλείας, αντίστοιχο με το BIOS HP Sure Start, το οποίο επαναφέρει μηχανικά τον υπολογιστή {του παιδιού} σας σε ασφαλή κατάσταση, αν δεν θα γίνει ποτέ δεχτεί επίθεση. Το HP Sure Click προστατεύει {τα παιδιά σας} θέλω ιστότοπους {που έχουν} μολυνθεί με κακόβουλο κώδικα. Το HP Sure Sense χρησιμοποιεί deep AI εντοπίζει και να εξουδετερώνει κακόβουλο λογισμικό πριν αυτό εξαπλωθεί.

10. Συζητείστε με {τα παιδιά σας}

Η καλύτερη άμυνα ή δεν είναι μακράν ένα {ενημερωμένο}, επικοινωνιακό παιδί. Συζήτηση με {τα παιδιά σας} για την ασφάλεια εντός του Ιστός. Τι γνωρίζουν ήδη; Τι {έχουν} ακούσει; Τι {έχουν} δει; Οι νέοι γνωρίζουν ήδη εκπληκτικά πολυάριθμα και δεν κάνω θα μπορέσετε τα προστατεύσετε θέλω {αυτά} που δεν κάνουν γνωρίζετε.

Η διαμάχη για αυτόν ή αυτήν κινδύνους θέλω νωρίς και αρκετά απλά σταθερά, ή δεν είναι ένας θέλω τους πιο πετυχημένους τρόπους κρατήσετε {το παιδί} σας ασφαλές εντός του Ιστός. Ζητήστε ιστορίες για εφήβους {που έχουν} ακούσει ότι έμπλεξαν και να είστε ειλικρινείς για τα δικά σας λάθη. Μοιραστείτε επίσης τις βέλτιστες πρακτικές, αντίστοιχο με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε τους κωδικούς πρόσβασης και επιμελείστε τη διαδικτυακή σας παρουσία.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments