Ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα που βοηθούν στην υγεία μας και μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας
Τα μήλα είναι γνωστά για την προστασία της καρδιάς, τη ρύθμιση του σακχάρου και την υποστήριξη της απώλειας βάρους. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρούνται «φάρμακο» από τη φύση, καθώς η τακτική κατανάλωσή τους ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από χρόνιες ασθένειες. Επιπλέον, φαίνεται ότι συμβάλλουν και στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου.
Ο Δρ Vincent Candrawinata, επιστήμονας τροφίμων και διατροφολόγος, αναφέρει ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι η τακτική κατανάλωση μήλων μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Γιατί είναι τόσο ωφέλιμα; Τα μήλα περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στη μνήμη, όπως είναι τα φλαβονοειδή. Αυτές οι ουσίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βρίσκονται επίσης σε άλλα τρόφιμα όπως η μαύρη σοκολάτα, τα μούρα, το τσάι και το κρασί.
Ο Δρ Vincent Candrawinata αναφέρει μια αμερικανική μελέτη με 2.800 συμμετέχοντες μέσης ηλικίας 50 ετών, η οποία έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν λιγότερα φλαβονοειδή είχαν δύο έως τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ και παρόμοιες καταστάσεις μέσα σε 20 χρόνια.