10.5 C
Athens
Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΦούρνιστοι Struffoli: Οι παραδοσιακοί ναπολιτάνικοι λουκουμάδες που στολίζουν κάθε χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Φούρνιστοι Struffoli: Οι παραδοσιακοί ναπολιτάνικοι λουκουμάδες που στολίζουν κάθε χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ανακαλύψτε πώς να ετοιμάσετε τα τέλεια ναπολιτάνικα struffoli, αυτά τα παραδοσιακά γλυκά που είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά. Τα struffoli, που σημαίνει «μπαλίτσες», συνήθως περιχύνονται με μέλι, κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού. Στην κλασική τους εκδοχή, τηγανίζονται, αλλά σήμερα θα τα φτιάξουμε στον φούρνο, διατηρώντας τη γεύση τους χωρίς τη χρήση λαδιού. Αυτή η συνταγή είναι πανομοιότυπη με την παραδοσιακή, με τη διαφορά ότι οι ζύμες ψήνονται αντί να τηγανίζονται. Όταν βγουν από τον φούρνο, πρέπει να είναι χρυσαφένιες και μαλακές, και καθώς κρυώνουν, θα αποκτήσουν την ιδανική υφή. Αν σας αρέσουν τα struffoli αλλά δεν προτιμάτε το τηγάνισμα, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς. Ας ξεκινήσουμε την παρασκευή αυτών των νόστιμων struffoli.

Υλικά
500 γρ αλεύρι
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
70 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1/2 σπόροι βανίλιας ή εκχύλισμα ή βανιλίνη
1 πορτοκάλι, τη φλούδα
1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ γλυκάνισο (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για κάλυψη
500 γρ μέλι
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Ζαχαρωμένα φρούτα για γεύση

Jenny.Gr

www.chiarapassion.com

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μίξερ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής και ελαστική ζύμη. Στη συνέχεια, της δίνουμε σχήμα μπάλας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα, καλυμμένη με ένα πανί. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό, καθώς βοηθά στη μείωση του αφρού κατά το ψήσιμο. Αφού ξεκουραστεί, ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη και την κόβουμε σε μπαστουνάκια πλάτους 2-2,5 εκ. Κάθε μπαστουνάκι το κόβουμε σε κυβάκια 2 εκ. Πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι και τινάζουμε την περίσσεια. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τους κύβους με απόσταση μεταξύ τους, καθώς θα φουσκώσουν λίγο κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στον φούρνο στους 190° για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Πρέπει να βγουν από τον φούρνο ελαφρώς μαλακά, καθώς θα αποκτήσουν τη σωστή υφή μόλις κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το μέλι με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν λιώσουν καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα struffoli, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μισά από τα ζαχαρωμένα φρούτα κομμένα σε κομμάτια. Σερβίρουμε τα struffoli σε ένα ωραίο πιάτο και τα διακοσμούμε με τα υπόλοιπα ζαχαρωτά φρούτα.

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο