11.7 C
Athens
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήTravelΤάση ταξιδιών: Η επιστροφή των πανδοχείων είναι η νέα γαστρονομική μόδα;

Τάση ταξιδιών: Η επιστροφή των πανδοχείων είναι η νέα γαστρονομική μόδα;

Σε πολλές γωνιές του κόσμου, οι σεφ προσθέτουν δωμάτια στα εστιατόριά τους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να απολαύσουν ένα απολαυστικό γεύμα και να περάσουν τη νύχτα στο ίδιο μέρος. Αυτή η προσέγγιση θεωρεί τη γαστρονομία ως μια ολοκληρωμένη εμπειρία, όπου οι επισκέπτες γίνονται μέρος της διαδικασίας. Τα όρια μεταξύ εστιατορίου και ξενοδοχείου είναι κάπως ασαφή. Με αυτό τον τρόπο, ο σερβιτόρος, ο μπάρμαν και οι επισκέπτες αισθάνονται ότι ανήκουν στην ομάδα του εστιατορίου.

Η διαδικασία check-in

Οι επισκέπτες που επιλέγουν να διανυκτερεύσουν εισέρχονται στο εστιατόριο και κάνουν check-in εκεί που υποδεικνύει ο οικοδεσπότης. Αυτό μοιάζει με την ατμόσφαιρα ενός παλιού πανδοχείου ή μιας μπυραρίας που θα μπορούσε να δει κανείς σε ταινίες western. Τέτοιου είδους εστιατόρια βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, όπως στις ΗΠΑ, την Αγγλία και τη Γαλλία.

Το πρώτο εστιατόριο που το εισήγαγε

Ένα εμβληματικό παράδειγμα είναι ένα ιστορικό κτίριο στη γωνία της λεωφόρου O’Keefe και της οδού Poydras, στην καρδιά της Νέας Ορλεάνης. Για 110 χρόνια, εκεί βρισκόταν το Maylie’s, ένα κρεολικό εστιατόριο και ένα από τα παλαιότερα της πόλης που έκλεισε το 1986. Ακολούθως, έγινε κρεοπωλείο και αργότερα ιρλανδικό μπαρ. Από το 2018, λειτουργεί ως Copper Vine, ένα gastropub. Τον Ιούλιο, το κτίριο μπήκε σε νέα φάση με το άνοιγμα 11 δωματίων στον όροφο. «Ήταν μια φυσική εξέλιξη», σχολιάζει ο ιδιοκτήτης Kyle Brechtel, ο οποίος έχει μεγαλώσει στη Νέα Ορλεάνη.

Εστιατόρια που ακολούθησαν την τάση

Επίσης, άλλοι σεφ έχουν υιοθετήσει αυτή την ιδέα. Πέρυσι, προστέθηκαν επτά δωμάτια στο Holm, το εστιατόριο του Nicholas Balfe στο Somerset της Αγγλίας. Το κτίριο του 19ου αιώνα έχει ανακαινιστεί με τοπικά κεραμικά, τοίχους από ασβεστοκονίαμα και έπιπλα κατά παραγγελία και vintage. «Το τριώροφο κτίριο ήταν κατάλληλο για κάτι πιο έντονο από ένα απλό εστιατόριο», τονίζει ο Balfe. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο που να απευθύνεται στην τοπική κοινότητα και ταυτόχρονα να προσελκύει επισκέπτες από μακρινές περιοχές».

Για εστιατόρια όπως το Holm, που είναι λίγο πιο μακριά από τα γνωστά σημεία, η προσθήκη ξενώνων ενισχύει την ελκυστικότητά τους. Πολλοί ταξιδιώτες κάνουν μακρινές διαδρομές για να εξασφαλίσουν μια κράτηση στο Lost Kitchen, το εστιατόριο της σεφ Erin French στην πόλη Freedom του Μέιν, όπου οι κρατήσεις γίνονται με κάρτα ταχυδρομείου. Από το 2021, οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν σε μία από τις τέσσερις μικρές καμπίνες του Lost Kitchen. Επίσης, το Mirazur, το πολυβραβευμένο εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin του Mauro Colagreco στη Γαλλική Ριβιέρα, σχεδιάζει να προσθέσει μια βίλα με 11 δωμάτια στο αγρόκτημα που προμηθεύει τα προϊόντα του εστιατορίου.

Μένει να δούμε πόσο θα διατηρηθεί αυτή η τάση των εστιατορίων που προσφέρουν διαμονή ως μέρος μιας συνολικής εμπειρίας, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στη χώρα μας.

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο