Η οργή των συγγενών του Ιάσονα για την καταδίκη του αστυνομικού: «Δεν κάνω του αφαίρεσαν ούτε το δίπλωμα» – Monomaxos

0
21


Εξοργισμένοι είναι οι συγγενείς του Ιάσονα Λαλαούνη, μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για ποινή τριών ετών με αναστολή, στον αστυνομικό και οδηγό του ΙΧ που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο, έξω από τη Βουλή. 

«Δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη, ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν. Θα συνεχίσουν τα τροχαία κανονικά. Πέρυσι είχαμε 680 τροχαία συν τραυματίες, αναπηρίες. Αν δεν τιμωρούνται οι οδηγοί θα συνεχίσουν. Δεν του αφαίρεσαν καν το δίπλωμά του, συνεχίζει κανονικά και οδηγάει» είπε η Νατάσα Λαλαούνη στο STAR. 

Η αδερφή του Ιάσονα, Κατερίνα, είπε πως ο οδηγός και οι μάρτυρες έριξαν το φταίξιμο στον Ιάσονα λέγοντας πως δεν ήταν προσεκτικός. «Για την ποινή δεν έχω κάτι να πω, ήμασταν καταδικασμένοι από την αρχή γιατί ήμασταν σε Πλημμελειοδικείο. Το γεγονός ότι δεν του αφαίρεσαν το δίπλωμα είναι ένα στοιχείο πως η ελληνική Δικαιοσύνη επικροτεί τους οδηγούς που δολοφονούν και τους αφήνει ελεύθερους να το κάνουν ξανά», ανέφερε. 

«Ο οδηγός υποστηρίζει πως ακολουθούσαν πάντα αυτή την τακτική και πως ήταν άτυχος. Στις 16 Μαρτίου που ο Ιάσονας δώριζε τα όργανά του, η Βουλή το μόνο που ήξερε να κάνει είναι να τους στείλει μήνυμα να στρίβουν στο σημείο μόνο αν έχουν βουλευτικό πρόσωπο μέσα. Άρα τι συμπεραίνουμε; Πώς η ζωή του αδερφού μου αξίζει λιγότερο από τη βόλεψη των 300 εκεί μέσα», είπε η Κατερίνα. 

«Έβαλαν φανάρι για κάτι που είναι παράνομο, απλά για να τους βολέψουμε; Σε αυτή τη χώρα ζούμε, όλοι οι υπόλοιποι δεινοπαθούμε για να βολεύονται αυτοί οι άνθρωποι», τόνισε. 

«Ο Ιάσονας σκοτώθηκε για τρία λεπτά»

Σύμφωνα με τη μητέρα του Ιάσονα, χρειάζονταν δύο με τρία λεπτά διαδρομής για να μπει το αυτοκίνητο στη Βουλή χωρίς να στρίψει: «Όπως είπε και ο σύζυγός μου, ο Ιάσονας σκοτώθηκε για τρία λεπτά». 

Μετά τον θάνατο του Ιάσονα, σύμφωνα με τη μητέρα, τα αυτοκίνητα στρίβουν στο σημείο του τροχαίου για να μπουν στη Βουλή αλλά «άμα εγώ το κάνω θα μου πάρουν το δίπλωμα». 

«Σε άλλες χώρες προκαλείς ένα θανατηφόρο τροχαίο, χάνεις το δίπλωμά σου και πας φυλακή. Εδώ δεν αφαίρεσαν καν το δίπλωμα. Δεν θα σταματήσει ο κόσμος να οδηγάει έτσι», επεσήμανε. 

Η απολογία του αστυνομικού 

Ο οδηγός κατά την απολογία του είπε πως: «Λυπάμαι που έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα. Από το 2018 που υπηρετώ εγώ μπαίνουμε στην Βουλή από αυτό το σημείο και ποτέ κανείς δεν μας είπε τίποτα. Εκείνη την ημέρα η είσοδος για τη Βουλή από την Αμαλίας ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης». 

«Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από Κριεζώτου και να μπούμε στη Βουλή από Ακαδημίας. Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορεύονταν. Ακόμη και σήμερα μετά το τροχαίο η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι», συνέχισε. 

Αναφερόμενος στις συνθήκες του δυστυχήματος υποστήριξε ότι: «Μας έδωσε προτεραιότητα ένας ταξιτζής βγάλαμε φλας και μπήκαμε προοδευτικά. Προσέκρουσε πάνω μας κάτι και η σύγκρουση ήταν σφοδρή, βγήκαμε έξω και είδαμε μια μηχανή διαλυμένη. Πήγαμε κατευθείαν στον άνθρωπο, πήραμε το 166, δεν εγκαταλείψαμε, δεν φύγαμε. Ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να δώσουμε αίμα και μας είπαν όχι…Κρίμα έφυγε ένας νέος άνθρωπος, μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω νωρίτερα με την οικογένεια. Είμαι και εγώ πατέρας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον γιο μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι».