Νωρίς το πρωί της Κυριακής, τέσσερις Σύροι εισήλθαν στην πρεσβεία της Συρίας στο Ψυχικό και ανήρτησαν τη σημαία των ανταρτών στο μπαλκόνι του κτιρίου. Οι διαδηλωτές βγήκαν στο μπαλκόνι κρατώντας μια σκισμένη φωτογραφία του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Αμέσως, ο πρέσβης ενημέρωσε τις αρχές, με αποτέλεσμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να σπεύσουν στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Σκάι, δύο από τους καταληψίες αποχώρησαν οικειοθελώς, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τους υπόλοιπους δεν απέδωσαν καρπούς. Έτσι, η αστυνομία προχώρησε σε επέμβαση.
Η κατάληψη έληξε και οι καταληψίες που παρέμειναν στο κτίριο συνελήφθησαν.
Τέλος εποχής στη Συρία
Στο μεταξύ, η ισλαμιστική οργάνωση Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), η οποία ηγείται μιας συμμαχίας ανταρτών, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της εισήλθαν στη Δαμασκό της Συρίας. Ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό, Χάντι αλ Μπάχρα, δήλωσε ότι η Δαμασκός είναι πλέον «χωρίς τον Μπασάρ αλ Άσαντ».
Η Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ, που περιλαμβάνει πρώην μέλη της Αλ Κάιντα στη Συρία, καθώς και άλλες ομάδες ανταρτών, εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον του συριακού στρατού την προηγούμενη εβδομάδα, καταλαμβάνοντας γρήγορα πολλές κοινότητες και στρατηγικής σημασίας πόλεις, περιβάλλοντας σταδιακά την πρωτεύουσα πριν από την τελική τους επίθεση.
«Η Δαμασκός είναι πλέον ελεύθερη από τα δεσμά του Μπασάρ αλ Άσαντ», ανακοίνωσαν οι αντάρτες που εισήλθαν στην πρωτεύουσα, υπονοώντας την ανατροπή του καθεστώτος. Κάλεσαν επίσης τους εκτοπισμένους να επιστρέψουν στην «ελεύθερη Συρία».
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι η ηγεσία των συριακών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε την ανατροπή του καθεστώτος, επικαλούμενη αξιωματικό που έλαβε σχετικό μήνυμα.
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ κάλεσε τους μαχητές του να μην πλησιάσουν τους δημόσιους θεσμούς στη Δαμασκό μέχρι να υπάρξει «επίσημη μεταβίβαση της εξουσίας». Ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζουλάνι, ο οποίος άρχισε να χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα, Αχμεντ αλ-Σάραα, τόνισε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις στην πόλη απαγορεύεται να πλησιάσουν τους δημόσιους θεσμούς, οι οποίοι θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο του πρώην πρωθυπουργού μέχρι την επίσημη μεταβίβαση της εξουσίας.