10.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΟ σεφ Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε τον τέλειο μπακαλιάρο

Ο σεφ Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε τον τέλειο μπακαλιάρο

 

Ο σεφ Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε τον τέλειο μπακαλιάρο σκορδαλιά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Υλικά

 

    • 1,5 κιλό μπακαλιάρο, χωρίς κόκκαλο

 

    • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα

 

    • Λάδι για τηγάνισμα

 

    • Αλάτι

 

    • Πιπέρι

 

    • Κουρκούτι

 

    • Σκορδαλιά

 

    • Πατάτες τηγανητές

 

 

Οδηγίες

    1. Αφήνουμε τον μπακαλιάρο μας σε νερό για να ξεπικρατεί.

 

    1. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά το ψάρι με χαρτί κουζίνας.

 

    1. Φτιάχνουμε το κουρκούτι.

 

    1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια.

 

    1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.

 

    1. Πασπαλίζουμε το ψάρι με αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.

 

    1. Βουτάμε τα κομμάτια στο κουρκούτι.

 

    1. Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσώσουν τα κομμάτια.

 

    1. Βγάζουμε το ψάρι σε χαρτί για να απορροφήσει το λάδι.

 

    1. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σκορδαλιά.

 

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο