Αυτό το γλυκό είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός ψωμιού, μπανάνας και σοκολάτας, που δημιουργεί έναν γευστικό παράδεισο μέσα σε λίγα λεπτά.
Για την παρασκευή του, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C με αντιστάσεις. Παράλληλα, παίρνουμε τις μπανάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ, όπου τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε περίπου 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος και μια πρέζα κανέλα, ανακατεύοντας καλά ώστε όλα τα υλικά να ενωθούν πλήρως.
Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με βούτυρο και στη συνέχεια τοποθετούμε σταγόνες κουβερτούρας σε δύο από αυτές. Από πάνω, απλώνουμε το μείγμα μπανάνας και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού, δημιουργώντας δύο γευστικά τοστ.
Τοποθετούμε τα τοστ σε ένα μικρό ταψί και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ώστε να γίνουν πιο αφράτα και κρεμώδη. Για επιπλέον γλυκύτητα, πασπαλίζουμε τα τοστ με λίγη άχνη ζάχαρη.
Αφού ολοκληρώσουμε την προετοιμασία, βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τα τοστ για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά εξωτερικά, ενώ το εσωτερικό τους παραμένει μαλακό και ζουμερό.
Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε τα τοστ από το φούρνο και τα σερβίρουμε αμέσως. Πριν το σερβίρισμα, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγο κακάο και κανέλα για επιπλέον γεύση και άρωμα.
Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για ένα γρήγορο πρωινό ή ένα απογευματινό σνακ και σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.