Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία ο αστυνομικός – Τρία χρόνια με αναστολή για τον θάνατο του Ιάσονα – Monomaxos

0
20


Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμελεία κρίθηκε από το Ά Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο αστυνομικός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Βουλής που ενεπλάκη στο τροχαίο με θύμα τον 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη τον Μάρτιο του 2021. 

Ο εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απόρριψη της αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου που ζήτησε ο κατηγορούμενος, σημειώνοντας πως από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος δεν επιδείκνυε σύννομη συμπεριφορά, παραβιάζοντας τον ΚΟΚ.

«Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός. Η πρόταση του εισαγγελέα έγινε δεκτή και ο αστυνομικός καταδικάστηκε σε ποινή τριών ετών με αναστολή

«Υπήρχε νόμιμος τρόπος για να εισέλθει το όχημα στη Βουλή»

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του οδηγού, σημειώνοντας πως «δεν επέδειξε την απαιτούμενη προσοχή και με αυτή του την αμέλεια προκάλεσε το θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη». 

«Υπήρχε νόμιμος τρόπος για να εισέλθει το όχημα στη Βουλή» σημείωσε ο εισαγγελέας με τον πατέρα του θύματος που βρισκόταν στο ακροατήριο να λέει πως: «Ναι αλλά θα έχανε τρία λεπτά και για τρία λεπτά σκότωσε το παιδί μου».

Η απολογία του αστυνομικού 

Ο οδηγός κατά την απολογία του είπε πως: «Λυπάμαι που έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα. Από το 2018 που υπηρετώ εγώ μπαίνουμε στην Βουλή από αυτό το σημείο και ποτέ κανείς δεν μας είπε τίποτα. Εκείνη την ημέρα η είσοδος για τη Βουλή από την Αμαλίας ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης». 

«Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από Κριεζώτου και να μπούμε στη Βουλή από Ακαδημίας. Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορεύονταν. Ακόμη και σήμερα μετά το τροχαίο η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι», συνέχισε. 

Αναφερόμενος στις συνθήκες του δυστυχήματος υποστήριξε ότι: «Μας έδωσε προτεραιότητα ένας ταξιτζής βγάλαμε φλας και μπήκαμε προοδευτικά. Προσέκρουσε πάνω μας κάτι και η σύγκρουση ήταν σφοδρή, βγήκαμε έξω και είδαμε μια μηχανή διαλυμένη. Πήγαμε κατευθείαν στον άνθρωπο, πήραμε το 166, δεν εγκαταλείψαμε, δεν φύγαμε. Ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να δώσουμε αίμα και μας είπαν όχι…Κρίμα έφυγε ένας νέος άνθρωπος, μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω νωρίτερα με την οικογένεια. Είμαι και εγώ πατέρας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον γιο μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι».

Διαβάστε επίσης

Ο πήχης του 33%, τα πανηγύρια της Προέδρου που θύμωσαν την Εκκλησία και η Καϊλή που δεν θα λείψει

Ο εμφύλιος των οργανωμένων, ο ηγετικός ρόλος του μάνατζερ τράπερ και το σύνθημα για επίθεση στα ΜΑΤ

Ο «βασιλιάς» των Final-4: Ο Βασίλης Σπανούλης επιστρέφει 20 χρόνια μετά από το πρώτο του «ξεχασμένο» F4

Ο εφιάλτης του Τσερνόμπιλ, το ραδιενεργό νέφος στην Ελλάδα και η ομάδα αυτοκτονίας που έσωσε τον πλανήτη

Εορταστικό ωράριο: Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Κυριακή (28/4) – Το ωράριό τους

Google News