Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνταγέςΡολό σφολιάτας με χοιρινό, πιπεριές - Aπίθανη συνταγή - Monomaxos

Ρολό σφολιάτας με χοιρινό, πιπεριές – Aπίθανη συνταγή – Monomaxos


Υλικά – Ρολό σφολιάτας με χοιρινό, πιπεριές και γραβιέρα

1 συσκευασία (2 τμχ) φύλλο σφολιάτας
400 γρ. ψημένο μαδημένο χοιρινό
3 μεγάλες πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
2 κ.τ.σ μαϊντανό
1 κ.τ.σ κόλιανδρο
2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 λάιμ
1 κ.γ. μείγμα από 5 μπαχαρικά (αλάτι, καπνιστή πάπρικα, κύμινο, κόλιανδρο, ζάχαρη)
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. γραβιέρα σε φέτες
Λίγο πιπέρι καγιέν
Αλάτι και πιπέρι
1 κρόκο αυγού
1 κ.τ.σ μαυροκούκι

Διαδικασία – Ρολό σφολιάτας με χοιρινό, πιπεριές και γραβιέρα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και -όταν πάρει θερμοκρασία-
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν και το σκόρδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για 3 λεπτά και, όταν μαραθούν, πασπαλίζουμε με τα 5 μπαχαρικά και σβήνουμε το μείγμα με το χυμό από το μοσχολέμονο. Προσθέτουμε τα φύλλα του μαϊντανού και φρέσκου κόλιανδρου. Ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα επιπλέον υγρά του. Πασπαλίζουμε ελαφρώς τον πάγκο μας με λίγο αλεύρι για να μη κολλήσει η σφολιάτα. Ανοίγουμε το ένα φύλλο της ξεπαγωμένης σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και με ένα πλαστή την ανοίγουμε ελαφρώς να γίνει επίπεδο και λεπτό. Με ένα εργαλείο κόβουμε παράλληλες λωρίδες (3 πόντους) κατά μήκος της σφολιάτας στα 2/3 της επιφάνειάς της ενώ το 1/3 παραμένει ανέπαφο (εκεί θα απλώσουμε την γέμιση).

Στο 1/3 που είναι άκοπη η σφολιάτα, θα απλώσουμε την γέμιση. Ξεκινάμε με το μαδημένο χοιρινό, βάζουμε μια στρώση από 100 γρ. Από πάνω βάζουμε μια στρώση από τις πιπεριές και μετά 100 γρ τριμμένη γραβιέρα. Μετά βάζουμε άλλη μια στρώση μαδημένο χοιρινό και τέλος 100 γρ γραβιέρα σε φέτες. Αλείφουμε τις λωρίδες με λίγο νερό για να κολλήσουν.

Ρολάρουμε με την βοήθεια μια λαδόκολλας την σφολιάτα ξεκινώντας από την μεριά της γέμισης και πηγαίνουμε προς τις λωρίδες. Όταν φορμάρουμε τη γεμιστή σφολιάτα, τη βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και μέσα σε ένα επίπεδο ταψί του φούρνου αφού της δώσουμε το σχήμα κουλούρας. Πασαλείβουμε με το μείγμα αυγού, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 -30 λεπτά.

Survivor spoiler 23/4: Άντρας ξανά – Αυτός είναι ο 3ος υποψήφιος που θα βγει απόψε

Κατερίνα Παπουτσάκη: Το εντυπωσιακό της διαμέρισμα έχει επιρροές από άλλη εποχή

Βασίλισσα Λετίθια: Το μυστικό της για να βγαίνει πάντα όμορφη

Κέιτ Μίντλετον: Ποια είναι, πλέον, η σχέση της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ;

 

 



monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Ρολό σφολιάτας με χοιρινό, πιπεριές – Aπίθανη συνταγή – Monomaxos


Υλικά – Ρολό σφολιάτας με χοιρινό, πιπεριές και γραβιέρα

1 συσκευασία (2 τμχ) φύλλο σφολιάτας
400 γρ. ψημένο μαδημένο χοιρινό
3 μεγάλες πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
2 κ.τ.σ μαϊντανό
1 κ.τ.σ κόλιανδρο
2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 λάιμ
1 κ.γ. μείγμα από 5 μπαχαρικά (αλάτι, καπνιστή πάπρικα, κύμινο, κόλιανδρο, ζάχαρη)
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. γραβιέρα σε φέτες
Λίγο πιπέρι καγιέν
Αλάτι και πιπέρι
1 κρόκο αυγού
1 κ.τ.σ μαυροκούκι

Διαδικασία – Ρολό σφολιάτας με χοιρινό, πιπεριές και γραβιέρα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και -όταν πάρει θερμοκρασία-
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν και το σκόρδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για 3 λεπτά και, όταν μαραθούν, πασπαλίζουμε με τα 5 μπαχαρικά και σβήνουμε το μείγμα με το χυμό από το μοσχολέμονο. Προσθέτουμε τα φύλλα του μαϊντανού και φρέσκου κόλιανδρου. Ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα επιπλέον υγρά του. Πασπαλίζουμε ελαφρώς τον πάγκο μας με λίγο αλεύρι για να μη κολλήσει η σφολιάτα. Ανοίγουμε το ένα φύλλο της ξεπαγωμένης σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και με ένα πλαστή την ανοίγουμε ελαφρώς να γίνει επίπεδο και λεπτό. Με ένα εργαλείο κόβουμε παράλληλες λωρίδες (3 πόντους) κατά μήκος της σφολιάτας στα 2/3 της επιφάνειάς της ενώ το 1/3 παραμένει ανέπαφο (εκεί θα απλώσουμε την γέμιση).

Στο 1/3 που είναι άκοπη η σφολιάτα, θα απλώσουμε την γέμιση. Ξεκινάμε με το μαδημένο χοιρινό, βάζουμε μια στρώση από 100 γρ. Από πάνω βάζουμε μια στρώση από τις πιπεριές και μετά 100 γρ τριμμένη γραβιέρα. Μετά βάζουμε άλλη μια στρώση μαδημένο χοιρινό και τέλος 100 γρ γραβιέρα σε φέτες. Αλείφουμε τις λωρίδες με λίγο νερό για να κολλήσουν.

Ρολάρουμε με την βοήθεια μια λαδόκολλας την σφολιάτα ξεκινώντας από την μεριά της γέμισης και πηγαίνουμε προς τις λωρίδες. Όταν φορμάρουμε τη γεμιστή σφολιάτα, τη βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και μέσα σε ένα επίπεδο ταψί του φούρνου αφού της δώσουμε το σχήμα κουλούρας. Πασαλείβουμε με το μείγμα αυγού, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 -30 λεπτά.

Survivor spoiler 23/4: Άντρας ξανά – Αυτός είναι ο 3ος υποψήφιος που θα βγει απόψε

Κατερίνα Παπουτσάκη: Το εντυπωσιακό της διαμέρισμα έχει επιρροές από άλλη εποχή

Βασίλισσα Λετίθια: Το μυστικό της για να βγαίνει πάντα όμορφη

Κέιτ Μίντλετον: Ποια είναι, πλέον, η σχέση της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ;

 

 



monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments